Jste zde

Domů » Fuerteventura

Corralejo

Corralejo
Autor: toastbrot81

Překrásné letovisko Corralejo na severu ostrova Fuerteventura vás okouzlí nejen malebným pobřežím, ale také zvláštním kouzlem. Místo je známé také svou jedinečnou krajinou s písečnými dunami, které jsou chráněny zákonem, aby se zabránilo jejich zničení při postupující výstavbě. Pohyblivé duny se neustále mění a poskytují fascinující pohled na krajinu podél pobřežní silnice do města Puerto del Rosario.

Celá tato oblast je ideální pro dlouhé procházky. Díky navátému písku se může stát, že cesta zmizí během několika hodin pod pískem a silnice pak musí být znovu očistěna za pomoci písečných pluhů. Kolem staré části Corraleja vzniklo několik apartmánových zařízení. Z bývalé rybářské vesnice už toho opravdu moc nezbylo.

Hlavní obchodní ulice Avenida Generalisimo Franco je lemována bankami, hotely a mnoha obchody a stala se tak nákupním rájem pro turisty. Corralejo nabízí také rušný noční život s mnoha bary, restauracemi a diskotékami. Je zde také mnoho sportovních a rekreačních zařízení, můžete si zde užít oblíbené vodní sporty nebo třeba tenis a golf.
Plaza Publica je oblíbeným místem setkávání místních obyvatel a turistů. Náměstí zdobí mnoho eukalyptových stromů, které vám poskytnou příjemný stín za horkých dnů. Každý den večer se zde koná nějaký program s živou hudbou, který vytváří velmi příjemnou atmosféru.
Do přístavu Corralejo denně připlouvá výletní loď, která se s turisty plaví na malý kanárský ostrov Lobos a každé dvě hodiny také připlouvá velký trajekt, na nějž se dá přestoupit na ostrově Lanzarote.

Corralejo - přístav
Autor: toastbrot81
Písečné duny v Corralejo
Autor: toastbrot81

Kanárské ostr. na FB