Jste zde

Domů » Fuerteventura

El Cotillo

El Cotillo - jedna z ulic
Autor: palestrina55

Klidná pobřežní vesnice El Cotillo se nachází v severozápadní části ostrova Fuerteventura, daleko od velkých turistických center. Je vzdálená asi 25 km severozápadním směrem od hlavního města Puerto del Rosario a žije v ní přibližně 1 100 obyvatel. V 17. století bylo také nazývaná jako Puerte del Toston.

Zpočátku byla významným přístavem pro obchod na Kanárských ostrovech. Protože ale v oblasti vjezdu do přístavu byly útesy, obchod se přesunul do jiných přístavů, nicméně ten místní zůstal využit jako rybářský. K ochraně před piráty byla v roce 1741, na jižním okraji obce, postavena na útesu věž Castillo de Roque. Ve 20. století byl postaven jižně od starého přístavu nový přístav.

V úzkých uličkách kolem přístavu se každý den turisté mohou setkat s místními rybáři a nahlédnout tak do tradičního ostrovního života.
El Cotillo je klidné, nicméně velmi oblíbené u surfařů. Díky vysokým vlnám a stabilním větrům jsou tu ideální podmínky pro milovníky vodních sportů. Krásné okolí je také perfektní pro dlouhé procházky nebo túry. Aktivní návštěvníci mají také možnost objevovat okolí na kole.

Oblíbeným cílem pro turisty je již zmíněná věž Castillo de Roque, byla postavena ze sopečného kamene a má dvě podlaží. Zevnitř této pevnosti budete mít skvělý panoramatický výhled na pobřeží Atlantského oceánu. Velmi zajímavé k vidění jsou také tři nedaleké staré vápenky. V dávných dobách se tu totiž vypalovalo vápno, důležitá exportní komodita. Těžil se tu vápenec, který byl poté rozvážen jako hlavní stavební materiál na sousední ostrovy.

El Cotillo je se svými osamocenými přírodními plážemi rájem pro milovníky dovolené na pláži. Pláže jsou velmi prostorné a mají jemný bílý písek, který přímo vybízí ke stavbám hradů z písku, a to nejen děti. Při koupání nebo plavání ale musíte být opatrní, protože Atlantik tu často bývá velmi divoký.

Asi o čtyři kilometry dále, severně od obce, na severozápadním rohu ostrova Fuerteventura, zvaném Punta de Toston o de la Ballena, se nachází maják Faro de Toston. Devět kilometrů západním směrem se nachází vulkán Calderon Hondo se zpevněnou pěší stezkou, který dominuje okolní poušti.

Část vesnice El Cotillo
Autor: palestrina55
Ostrovy: 

Místo

El Cotillo 8° 40' 47.8776" N, 14° 0' 35.964" W
Location

Kanárské ostr. na FB