Jste zde

Domů » Tenerife

Isla Baja

Ostrov Tenerife a Isla Baja
Autor: Mataparda

Isla Baja není konec světa, nýbrž jakýsi konec ostrova, který se nachází na severozápadě ostrova Tenerife. Ostroh se táhne po pobřeží Icod de los Vinos až k Punta Teno a zároveň zasahuje až do přírodní chráněné oblasti Teno. Tato část ostrova stále ještě platí za tajný tip na výlet.

Stejně jako v Punta Teno, tak i v horách pohoří Teno můžete trávit hodiny na dobře značených turistických trasách, které vedou původní přírodou.

Této části ostrova Tenerife dominuje nádherná krajina, malebné vesnice a mírné klima. Poloostrov sahá daleko do modře zbarveného Atlantiku, proto ho můžete obdivovat již zdálky, když připlouváte ze směru od Puerto de la Cruz. V noci na temném oceánu bliká maják, aby se podle něj mohli orientovat námořníci.

V oblasti Isla Baja najdete městečka Garachico, Los Silos, Buenavista a El Tanque. Další menší vesničky jsou pobřežní La Caleta de Interian, stejně tak i San Juan del Reparo nebo horský Erjos a Ruígomez.

Celá oblast vyzařuje díky nedotčené přírodě a srdečné pohostinnosti místních obyvatel neobyčejné kouzlo. Venkovský charakter podtrhují obrovské plantáže, na kterých se pěstují banány, rajčata, kaktusy anebo palmy.

Většina banánů z Kanárských ostrovů pochází právě z této oblasti. Chutné Plátano de Canarias, které rostou v mírném klimatu, patří k těm nejlepším ve světě.

Zejména nepatrné teplotní výkyvy během roku a mírný větřík vanoucí od moře zajišťují příjemnou a snesitelnou teplotu během horkých letních dnů a navečer osvěžující ochlazení.

Venkovská rolnická romantika se zde mísí se zcela přirozeným a aktivním rybolovem. Místní obyvatelé stále ještě vyjíždějí na Atlantik v malých člunech. Přinášejí tak obživu svým rodinám a současně se oddávají i svému oblíbenému koníčku.

I když se v současné době oblast Isla Baja otvírá cestovnímu ruchu, děje se tomu jen velmi pomalým způsobem. Je dbáno na to, aby byla zachována idylická atmosféra oblasti, jež nabízí velmi neobyčejnou dovolenou. Vypnout, odpoutat se a nechat své myšlenky a duši jen tak se toulat – tady se relaxaci meze nekladou.

Na prahu Isla Baji vám městečko Garachico k ubytování nabízí pěkné penziony a apartmány, jinak je nabídka hotelů v ostatních místech této oblasti prakticky nulová. Snad jen v Los Silos najdete od roku 2007 pěšími turisty navštěvovaný hotel La Luz.

V roce 2003 bylo ve městě Buenavista del Norte otevřeno golfové hřiště. Mezi sportovci je toto 18-jamkové hřiště díky občasnému prudkému větru považováno za velmi náročné.

V okrajové části golfového hřiště byla v únoru roku 2007 zahájena výstavba 5-hvězdičkového hotelu, který nabízí luxusní ubytování a kouzlo v blízkosti nedotčené přírody.

Ostrovy: 

Místo

Punta Teno, Tenerife 28° 20' 31.038" N, 16° 55' 21.0756" W
Location

Kanárské ostr. na FB