Jste zde

Domů » Fuerteventura

Playa de Jandia

Playa de Jandia

Na poloostrově Jandia, na jihu ostrova Fuerteventura, se nachází Playa de Jandia. Místo, které vděčí za svůj název zdánlivě nekonečné bílé písčité pláži. Milovníci pláží i sportovní nadšenci si tady zcela určitě přijdou na své, protože kromě krásné pláže si tu také mohou vyzkoušet celou řadu aktivit, oblíbených turisty. Aktivní rekreanti si mohou vyzkoušet potápění, surfování a plachtění nebo se vydat na výlet na horských kolech.

Čilý noční život dává turistům a místním obyvatelům možnost strávit příjemné večery v různých barech a restauracích. Dovolenou můžete strávit v krásných apartmánových komplexech, útulných a prostorných finkách nebo luxusních hotelech.

Playa de Jandia se nachází v nádherném prostředí, které přímo vybízí k pěším procházkám. Při cestě narazí turisté na přírodní slaniska, která jsou dnes přírodní rezervací a hraničí přímo s pláží Playa del Matorral. Písečná pláž je ideálním místem pro osvěžující koupel v Atlantiku nebo k návštěvě krásného majáku. Kdo si troufne na delší vycházku, může se pustit podél pobřeží až k letovisku Costa Calma a pokračovat dál krásnou přírodní krajinou s obrovskými plochami z písku.

Překrásné letovisko má také četné nákupní příležitosti na plážové promenádě i v centru. V Playa de Jandii se nachází i ptačí park, který sice patří k obci Stella Canaris, ale mohou ho navštěvovat i ostatní turisté. Návštěvníci jsou ohromeni velkou plochou, ve které jsou umístěny rozličné ptačí druhy z celého světa. Ve velkých voliérách tady uvidíte například tukany královské, špačky, papoušky a tukany plamenné, cvrlikání a pískání je slyšet už z dálky. Park zdobí i několik rybníků s kachnami a rybami a je tady i plno stinných míst k odpočinku pro návštěvníky.

Pláž Playa de Jandia

Kanárské ostr. na FB