Jste zde

Domů » Gran Canaria

Playa del Inglés

Playa del Inglés - pláž
Autor: [dac]

Playa del Inglés je místní částí obce San Bartolomé de Tirajana na jižním pobřeží ostrova Gran Canaria. Hlavním zdrojem příjmů je zde cestovní ruch. Spolu s letovisky San Agustín a Maspalomas (také v obci San Bartolomé) je největším turistickým centrem ve Španělsku. Díky jejich dlouhé, široké písečné pláži s rozsáhlými dunami jsou tyto místní části známější než samotná obec, jejíž historické centrum se nachází 23 km severním směrem do vnitrozemí ostrova.

Návštěvníci, kteří chtějí spojit plážovou dovolenou s nočním životem, nákupy, diskotékou a jakoukoliv jinou formou zábavy, si v letovisku přijdou zcela jistě na své. Oslavy a zábavy jsou zde již po celá desetiletí v popředí zájmu, což též učinilo z ostrova Gran Canaria jednu z nejoblíbenějších prázdninových destinací v Evropě. Různá nákupní centra, hospody, diskotéky, herny a dlouhé promenády s obchody všeho druhu, ta všechna zařízení se snaží, aby se tu turisté na dovolené nenudili.

Také pokud jde o sportovní aktivity, nenechá vás toto místo bez nesplněného přání. Jsou tady organizovány všechny druhy vodních sportů a řada dalších činností, ať už na zemi nebo ve vzduchu, seskoky padákem, potápění, jeep safari, jízda na horském kole, ... Na naprosto špatném místě jsou tu ti, kteří hledají spíše klid a ticho.
Hlavní atrakcí tu je 4 km dlouhá pláž a moře s celoročně příjemnou teplotou ke koupání.

Většina turistů (více než 40%) pochází z Německa, a proto je nabídka rovněž zaměřena tímto směrem. Německá kuchyně, německý chleba a různé druhy německých piv, to všechno tady dělá Němcům tak trochu domov. Španělština tady ani není nutná k dorozumění.

I když se během dne, a to obzvláště na pláži, pořád něco děje, probouzí se místo vlastně až po západu slunce, kdy otevírá většina diskoték, barů a restaurací. Od irského pubu až po nejmodernější diskotéku, tady je možné opravdu všechno.
Co se týče kulinářských zážitků, najdete zde, na rozdíl od typické kanárské kuchyně, celou škálu kuchyně mezinárodní.

Playa del Inglés bylo po celá desetiletí "motorem" místního cestovního ruchu. Mnoho kdysi dobře zavedených hotelů je dnes tak již zastaralých a nemohou tudíž nabídnout svým hostům obvyklý standard a místo tak již nemůže ani konkurovat jiným turistickým destinacím. Některá nákupní centra se rozpadají a mnoho staveb vypadá nevzhledně. Turismus tenhle region téměř úplně zkazil a tento stav vedl k tomu, že úsilí o kvalitu se téměř vůbec nezdařilo.

Dnes se začíná pomalu měnit názor a kanárská vláda přijala plán ke zvýšení standardu kvality v Playa del Inglés. V současné době se tu například rozšiřuje pláž. Aby byla zachována kontinuita pláží od San Agustína až za Meloneras, je sem v současné době navážen a nasypáván písek. Kromě toho se tu všichni snaží o zlepšování celkové kvality služeb a tím i zvyšování spokojenosti zákazníků.

Místo

Playa del Inglés 27° 45' 17.442" N, 15° 34' 1.5744" W
Location

Kanárské ostr. na FB