Jste zde

Domů » Tenerife

Pláž Playa de la Arena

Pláž Playa de la Arena

Playa de la Arena je bezpochyby nejpopulárnější pláží na severozápadě ostrova Tenerife. Je umístěna v letovisku Puerto de Santiago, vedle vesnice Buenavista del Norte ve směru na Punta de Teno. Na této krásné pláži s černým pískem se často setkávají místní obyvatelé a turisté.

Jak již její název napovídá (česky Písečné pláže), pláž sice tvoří písek, ale jen v letních měsících. Při prvních větších podzimních mořských vlnách spláchne písek moře a objeví se holé skály a nespočet kamenů. Jakmile se začne léto zase blížit, přibližně od května, přináší každá vlna jako zázrakem písek zase zpět. A do konce června je zase pláž pokrytá pískem. Potom už hlídá bezpečnost koupajících plavčík, protože Atlantik může být zrádný i v létě.
Takže byste měli rozhodně věnovat pozornost vlajkám. Červená znamená koupání je zakázáno, žlutá opatrnost a zelená slibuje bezstarostné koupání. Pláž Playa de las Arenas tvoří díky lávovým útvarům přírodní zátoky. Uprostřed skalnaté krajiny je hluboký "bazén", do kterého skáčou odvážní lidé.

Zátoka Playa de la Arena nabízí také nádherný výhled na horský masiv pohoří Teno a pohled na otevřené moře. Přímo na pláži se nachází také občerstvení a na jejím konci restaurace s rybími pochoutkami.

Pláž Playa de la Arena
Autor: Dmytrok

Kanárské ostr. na FB