Jste zde

Domů » Lanzarote

Vesnička Yaiza

Část kanárské vesnice Yaiza

Na jihu Kanárského ostrova Lanzarote se nachází asi ta nejkrásnější vesnice na ostrově, Yaiza. Žije v ní asi 600 obyvatel a patří ke stejnojmennému společenství. Vesnička leží naproti působivému horskému pozadí Los Ajaches. Okolí vesnice je také poznamenáno výskytem četných sopek v oblasti Timanfaya a je zvláště vhodné pro dlouhé procházky nebo dlouhé túry. Yaiza je velmi zelené místo a se svými bílými kanárskými domy je velmi příjemné už jen na pohled.

Bíle omítnuté domy se zelenými okenicemi jsou postavené na ulicích lemovaných palmami a jsou považovány za příklad lanzarotské architektury.
Individuální turisté, kteří si chtějí odpočinout od té masové turistiky, se bude určitě cítit v tichém městečku dobře. Pro uspokojení chutí jim dobře poslouží malé bary a restaurace a to jak s regionální, tak také s mezinárodní kuchyní.

Centrum vesnice tvoří náměstíčko Plaza de los Remedios, zvoucí k odpočinku pod velkými, stinnými stromy s mnoha lavičkami. Nachází se zde také farní kostel Nuestra Seňora de los Remedios, který byl postavený na konci 17. století. Poté, co byl silně poškozen za vulkanické erupce v letech 1730 a 1736, byl láskyplně zrestaurován a přestavěn.

Barevná výsadba vytváří poutavý kontrast k horskému pozadí a tato kombinace má za následek, že vesnička Yaiza vyhrála ne jednou, ale dokonce několikrát prestižní titul "Nejkrásnější vesnice ve Španělsku".

Ostrovy: 

Místo

Yaiza 28° 57' 7.524" N, 13° 45' 49.626" W
Location

Kanárské ostr. na FB