Jste zde

Domů » El Hierro

Las Puntas

El Hierro a Las Puntas
Autor: javiersanp

Vesnička Las Puntas se vyvinula v jednu z hlavních turistických destinací Kanárského ostrova El Hierro. Patří k obci La Frontera a najdete ji v severozápadní části ostrova, v zálivu na severním konci údolí mezi mořem a skalami v krásné přírodní krajině.

Největší turistickou zajímavostí je tady asi ten nejmenší hotel na světě, který je také zapsán v Guinessově knize rekordů. Nachází se na skalní plošině Punta Grande, přímo u mola, a k ubytování nabízí čtyři romantické pokoje.

Na této skalní plošině stával kdysi starý sklad z roku 1884, který byl v roce 1980 přestavěn právě na tento pozoruhodný hotel. Budete odtud mít fantastický výhled na pobřeží Atlantského oceánu a Roques de Salmor.

Kromě toho je v hotelu i útulná restaurace, kde si hosté mohou dopřát v krásném prostředí tradiční kanárské pochoutky. Těsně před skalní plošinou je nesjízdná cesta, která vede k zařízení na výrobu soli ze 17. století, jež bylo v roce 2004 opraveno. Až do roku 1920 tady ještě pořád získávali sůl.

Individuální turisté tady mají možnost pronajmout si hezké finky, které se vinou podél strmého svahu. V nádherném prostředí se tady můžete podle libosti slunit a opalovat. Ve starém městském jádru Las Puntas jsou pak četné bary a restaurace, kde se můžete naobědvat a trochu si odpočinout v horkém letním dni.

Procházky v okolí tady opravdu stojí za to, protože na cestách vás čekají pohledy na krásné členité pobřeží s impozantními skalními jeskyněmi a skalními branami. Velmi působivé jsou strmé skalní útesy "Risco de Tibataje" a skalní útvary "Roques de Salmor" přímo na pobřeží.

Příležitostí ke koupání zde najdete mnoho, například v upraveném přírodním koupališti přímo v Punta Las, které se rozprostírá přes několik úrovní a má vodopády a fontány. Koupat se můžete také v trochu vzdálenějších mořských bazénech "La Maceta" a "Los Sargos".

"La Maceta" je ideální pro plavání i pro děti, protože jsou v ní tři chráněná koupaliště. Kromě toho jsou zde k dispozici také terasy s grilem, sprchy a kiosek. "Los Sargos" leží kousek vedle, ale není tak dobré pro plavání. Zato zde můžete prozkoumat jeskyně a užívat si mimořádný skalní svět.

Ostrovy: 

Místo

Las Puntas, El Hierro 27° 47' 41.9208" N, 17° 59' 31.308" W
Location

Kanárské ostr. na FB