Jste zde

Domů » Lanzarote

Caleta de Famara

Caleta de Famara a okolí
Autor: palestrina55

Severně od města Costa Teguise, na severozápadě kanárského ostrova Lanzarote, leží malá rybářská vesnice Caleta de Famara s necelým 1 tisícem obyvatel. Vzhledem k dobrým povětrnostním podmínkám zde najdete mnoho surfařů, kteří tu tráví hodiny plné pohody na široké písečné pláži, která je nejdelší na ostrově. I příznivci nudismu zde mají možnost vychutnat si sluníčko. Silný vítr od moře sem přináší i nevýhodu, protože ulice obce jsou často pokryté jemným pískem, takže tu auta snadno dostanou smyk.

Hned za pláží vzniklo v 70. letech prázdninové středisko, kde turisté najdou prostorné apartmánové domy v bezprostřední blízkosti Atlantiku. V Caleta de Famara je i pár obchodů s potřebami pro surfaře, stejně jako malé obchody. Vesnička je také oblíbená pro svoje útulné restaurace s rybími specialitami.

Část svého dětství zde strávil známý umělec a ekolog z Lanzarote, César Manrique, a místní nádherná krajina ho v mnohém inspirovala. Okolní skalní hřebeny Risco de Famara, zvedající se až do výšky téměř 700 metrů, přitahují mnoho turistů, kteří pak odtud mají krásný výhled na pobřeží.

Silnice vedoucí do vesničky Caleta de Famara
Autor: palestrina55
Ostrovy: 

Kanárské ostr. na FB