Jste zde

Domů » La Palma

Fuencaliente (Los Canarios)

Kanárské ostrovy, Fuencaliente

Fuencaliente, nejjižnější místo ze 14 obcí na kanárském ostrově La Palma, obývá asi 2 tisíce lidí. Najdete ho v provincii Santa Cruz de Tenerife, v nadmořské výšce 700 metrů a nabízí také několik zajímavostí. Například kostel San Antonio de Abad (ze 16. století), pestře zdobené kanárské domky a vulkány na jih od města. Úrodný sopečný popel v okolí města podporuje vinařství a pěstování banánovníků na mnoha plantážích u moře.
Z obce se vám naskytne krásný panoramatický výhled na okolní Kanárské ostrovy, El Hierro na jihu a La Gomera na jihovýchodě.

Kolem Fuencaliente najdete důkazy o vulkanické minulosti ostrova. Asi 3 miliony let starý ostrov vystoupil z hloubky 4000 m mořského dna až do téměř výšky 6 km. Jižně od města si můžete prohlédnout například sopku San Antonio. Při její poslední erupci v letech 1677-8 byly pod obcí zality lávou posvátné prameny. Z tohoto důvodu bylo Fuencaliente (česky horké prameny) přejmenováno na Los Canarios. Dnes jsou oba dva názvy svobodně volitelné, čehož si můžete povšimnout na různých dopravních značkách.

Kanárské ostrovy, Fuencaliente

Kanárské ostr. na FB